A Dukascopy Bank SA tőkeáttétes CFD kereskedést kínál a kriptovaluták, derivatíváik és értékbecsléseik árfolyamváltozásaira.

A hagyományos kriptovaluta kereskedéssel ellentétben a kriptovaluta (kripto) CFD-nél digitális pénztárca nélkül is lehet spekulatív tevékenységet folytatni. Nem szükséges kriptovalutát venni, így csökkentve a biztonsági kockázatot.

A tőkeáttétnek köszönhetően az eredetileg meglévő hagyományos devizánál nagyobb pozíciót lehet felvenni a kriptovaluta CFD-n.

Más CFD és FX instrumentumokhoz hasonlóan a CFD lehet short vagy long így az ügyfél kihasználhatja az árfolyammozgásokat mindkét irányban. 

Felhívjuk figyelmét, hogy CFD pozíció nyitásával nem veszi meg a mögöttes terméket, valamint a kriptovaluták árfolyam jelentősen eltér a különböző kriptovaluta-tőzsdéken. Általában az egyes CFD árfolyama a mögöttes termék árfolyamát tükrözi, azonban nem minden esetben ez a helyzet.

Tulajdonságok
 
  • Kereskedjen emelkedő és csökkenő piacokon – a Forex kereskedéssel megegyezően, a CFD kereskedés is megengedi, vegyen, ha úgy gondolja a piaci ár emelkedik, vagy eladjon, ha úgy gondolja a piaci árfolyam csökkenni fog.
  • Tőkéjének hatékony használata – A CFD kereskedés tőkáttéttel történik, így elegendő egy alacsonyabb letét is a pozíció megnyitásához a termék teljes értékének befektetése helyett.
  • Hedging lehetőség – ha úgy érzi, hogy krpitovaluta portfoliója egy részének rövid távon csökkenhet az értéke, akkor kompenzálhatja ezt a csökkenést a CFD kereskedés segítségével.
  • Kereskedjen biztonságosan – nincs szükség digitális pénztárcára a kriptovaluta tartásához. Az ügyfelek letéteire vonatkozó biztosítás 100 000 CHF a Dukascopy Banknál, maximum 20 000 EUR a Dukascopy Europenál.
Figyelem: A mögöttes termék - kriptovaluta - különösen volatilis lehet.