Mik a CFD-k?

A CFD-k (Contracts for Difference) olyan ügyletek, amelyek megengedik az ügyfél számára, hogy a mögöttes termék árfolyamváltozására spekuláljanak, amelyek lehetnek részvények, áruk, részvényindexek, devizák és kötvények. A CFD kereskedés segítségével a mögöttes termék jövőbeni értékére vonatkozóan (árfolyam fel vagy le) vehet fel pozíciót.

A hagyományos eszközvásárlással ellentétben, CFD-k kereskedésekor nem veszi meg a mögöttes terméket, tehát nem kell fizetni a termék megvásárlásáért szükséges költségeket, mint pl. illeték, számlakezelés. A CFD-kkel való kereskedés során hasznot érhetnek el szimplán a piaci árfolyamváltozásokból. Az ügyfelek nyitott pozícióinak értéke valós idejű, minden egyes piaci tick adatnál. Az ügyfél nyeresége vagy vesztesége ugyanígy valós időben kerül jóváírásra vagy levonásra a számlán. A CFD-k nem biztosítanak semmiféle jogot a mögöttes termékhez, vagy szavazáshoz, ha részvény CFD-kről beszélünk.

Habár a CFD árfolyama általában a mögöttes termék árfolyamát jeleníti meg, nem minden esetben ez a helyzet. Ezért felhívjuk figyelmét, hogy nem magát a mögöttes terméket veszi meg.

Vétel emelkedő piacon

A CFD-kkel való kereskedés során az Ügyfél vételi tranzakciót indíthat (long irány) és lezárhatja a pozíciót eladással. Az alacsonyabb/ magasabb áron való eladás a vételi árhoz képest veszteséget/ nyereséget eredményez. Ha úgy gondolja, hogy az árfolyam növekedni fog, akkor vegyen az aktuális árfolyamon és adja el magasabb árfolyamon. Ha a piaci mozgás az Ön irányával ellentétes, akkor ez veszteséget eredményezhet az Ön számára.

Eládás eső piacon

Az ügyfelek eladási tranzakciót is indíthatnak (short irány) és lezárhatják a pozíciót vétellel. Az eladással profitálhat a csökkenő árfolyamokból. Ha úgy gondolja, hogy a piac veszít értékéből rövid idő alatta, akkor a CFD-kkel egyből eladhat és így nyeresége növekedni fog, amíg a mögöttes termék értéke csökken.

Tőkeáttét

Az SWFX marketplace-n történő tranzakciók tőkeáttételes kereskedés alapján is történhetnek, így biztosítva lehetőséget az ügyfél számára a letétjénél nagyobb összeggel való kereskedésre, egyúttal felerősítve az árfolyammozgások hatását. Ugyanazon kitettséghez elegendő a teljes kereskedési érték bizonyos százalékát letétbe helyezni. A teljes kereskedési érték csak egy részének letétbe helyezésével és ugyanakkora teljes kitettséggel növelheti nyereségét. További információkért a fedezeti követelményekről kattintson ide.

CFD Nyilatkozat

A Dukascopy Europe IBS AS-nél nyitott pozíciók nem részei egyetlen tőzsdének sem. Az árfolyamokat és más feltételeket a Dukascopy Bank SA biztosítja. A Dukascopy Europenak bizosítania kell a legjobb végrehajtást, valamint az ügyfelek által elfogadott Szerződési feltételeknek és a saját Megbízás végrehajtás politikájának (Order Execution Policy) megfelelően ésszerűen és felelősség teljesen kell eljárnia. Minden az SWFX marketplace-n keresztül nyitott CFD pozíció által a Dukascopy Bank SA-val lép szerződésbe (contract). Ezeket az ügyleteket nem lehet más brókerhez átvinni, csak a Dukasocpynál zárhatók le.

Figyelem: A Dukascopy Bank SA minden egyes tranzakció ellenoldali partnere