Az Index CFD-k lehetséges osztalék kiigazítás alá esenek. Ez az osztalék kiigazítás akkor kerül alkalmazásra, ha a pozíció túllépi az ex-osztalék dátumát, tehát a pozíció nyitva maradt az előző kereskedési nap zárásakor.

Long pozíciók esetén az osztalék kiigazítás jóváírásra kerül az ügyfél számláján, míg short pozícióknál az osztalék kiigazítás levonásra kerül az ügyfél számlájáról.

Az egyes részvény CFD-re (amerikai részvények kivételével) vonatkozó osztalék kifizetése esetén a céges tevékenység gazdasági hatása a CFD-t tartó ügyfél számára ugyanúgy jelenítődik meg, mintha a mögöttes részvényt birtokolnák. Az osztalékok az ex-dátumon kerülnek rögzítésre és a fizetési dátumon kifizetésre. Long pozíció esetén részvény CFD-ken az osztalék összege a forrásadóval mértékével csökkentett összeg.

Minden pozíció az amerikai (US) részvény CFD-ken bezárásra kerül az ex-dátum előtt GMT 19:00-kor. Új pozíciókat a következő piaci nyitáskor lehet majd nyitni. Ha bármilyen okból a pozíciók nem záródnak be vagy új pozíciók nyílnak, Dukascopy Bank fenntartja a jogot a hiba kijavítására és a kapcsolódó pozíciók ennek megfelelő kiigazítására.

Az osztalék kiigazítási naptár az ex-osztalék dátumon végbemenő osztalék kiigazítást mutatja. A megjelenített értékek egy héttel az ex-osztalék dátum előtt kerülnek közzétételre, ezek az adatok előrejelzések és megváltozhatnak.